Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2007 12:30 - Какво чува Тя, когато Той мълчи
Автор: leah Категория: Тя и той   
Прочетен: 3747 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2007 12:46


Със сигурност една от основните разлики между мъжете и жените е... в главата. Различията в начина на мислене и комуникация доста често стават причина за създаване на интересни ситуации, а и нерядко могат да се превърнат в сценарий за романтична комедия...
Ето какво сме публикували по темата в бр. 6 на сп. ЛИЯ:



   Нека си представим, че млад мъж на име Кирил е привлечен от млада жена на име Милена. Той я кани на кино и тя приема. Прекарват чудесно. След няколко вечери той я кани на вечеря и те отново прекарват приятно. Продължават да се виждат редовно и след известно време оставят напълно предишните си приятели.

image

   Една вечер, докато пътуват с колата към къщи Милена неволно казва:  - Представяш ли си, тази вечер се навършват точно шест месеца, откакто започнахме да излизаме?    В колата настъпва мълчание. За Милена то носи особено значение. Тя си мисли: “Дали не сбърках? Може би той се чувства притеснен от връзката ни; може би си мисли, че се опитвам да го обвържа по някакъв начин.”    В същото време Кирил си мисли: “Виж ти, шест месеца...”    Мислите на Милена продължават: “Като размисля, аз също не съм сигурна, че искам по-сериозна връзка. Наистина ли искам да продължаваме да вървим в тази посока... Всъщност, накъде вървим? Можем ли да се виждаме, без да станем по-близки? Или вървим към създаване на семейство? Деца? Завинаги заедно? Готова ли съм за такова посвещение? Всъщност, познавам ли добре този човек?”    А Кирил си мисли: “... това означава, че е било... я да видим... започнахме да излизаме през февруари, точно след като взех колата от сервиз, което означава... я да проверя километража... О! Отдавна е трябвало да сменя маслото.”    Милена си мисли: “Разстроен е. Изписано е на лицето му. Може би пък греша. Може би той иска повече от нашата връзка, по-голяма близост, повече посвещение. Може би е усетил, че имам известни задръжки. Да, обзалагам се, че е така. Затова избягва да говори за чувствата си. Страхува се да не бъде отхвърлен.”    А Кирил си мисли: “Ще ги накарам пак да погледнат трансмисията. Не мога да се съглася с тях, че работи както трябва. И този път по-добре да не ми се измъкват, че било от студа. Какъв студ?! Навън е 40 градуса, а това нещо се движи като каруца. Толкова пари дадох за некомпетентната им намеса. Но ще отида пак и тогава...”    Милена си мисли: “Ядосан е. Не го обвинявам. И аз бих се ядосала. Господи, толкова виновна се чувствам, че го измъчвам с обърканите си чувства. Но просто не съм сигурна.”    А Кирил си мисли: “Сигурно ще кажат, че гаранционният срок е само три месеца. Точно така ще кажат за да се измъкнат.”    imageА Милена си мисли: “Може би съм прекалено голяма идеалистка да чакам да дайде рицар на бял кон, когато до мен стои съвършено добър човек, с когото ми е приятно, на когото наистина много държа и който изглежда също държи на мен. Човек, който страда поради моите егоистични, хлапашки, романтични представи.”
   А Кирил си мисли: “Гаранционен срок, ли? Ще им дам аз един гаранционен срок! Ще взема гаранцията и ще...”
 - Кирил – казва Милена на глас.
 - Какво? – сепва се той.
 - Моля те не се измъчвай така – очите й започват да се пълнят със сълзи. – Може би аз не трябваше да... О, Господи, чувствам се толкова...
   Сълзите й рукват.  - Какво? – пита Кирил.  - Колко съм глупава... Искам да кажа знам, че няма рицар. Наистина го знам. Няма никакъв рицар и никакъв кон.  - Няма никакъв кон? – учудва се Кирил.  - Мислиш ме за глупачка, нали?  - Не! – казва Кирил, щастлив, че най-после знае правилният отговор.  - Просто... Просто... имам нужда от време – казва Милена.    Настъпва 15-секундна пауза, докато Кирил се опитва да даде безопасен отговор, и то възможно най-бързо. Накрая измисля един, който му се струва, че ще свърши работа.  - Да – казва той.    Милена, дълбоко трогната, докосва ръката му.  - О, Кирил, наистина ли мислиш така?  - За кое?  - Ами, за времето – отговаря Милена.  - О, да – отговаря той.    Милена се обръща към него и впива поглед в очите му, при което той се чувства неспокоен от следващото, което тя може да каже, особено, ако става въпрос за кон. Най-накрая тя проговаря:  - Благодаря ти, Кирил.  - Аз ти благодаря – отвръща той.    След това я закарва до вкъщи. Тя си ляга объркана, измъчена и плаче до сутринта. А Кирил се прибира, отваря пакет чипс, пуска телевизора и моментално потъва в повторението на тенис-срещата между двама чехи, за които никога не е чувал. Един тъничък гласец в най-далечните кътчета на съзнанието му подсказва, че там в колата е станало нещо много важно, но той е напълно убеден, че няма начин да разбере какво точно, затова решава, че е по-добре изобщо да не мисли за него. (Това е неговата политика и по отношение на глада в Африка.)    На следващия ден Милена ще се обади на най-близката си приятелка и поне шест часа ще обсъждат сигуацията. Усърдно ще анализират всичко: какво е казала тя и какво е отвърнал той. Ще го прехвърлят отново и отново, изследвайки всяка дума, изражение и жест за нюанси в значението им и ще отчетат всички възможни варианти. Те ще продължат да дискутират тази тема отново и отново, седмици, а може би и месеци наред, без да стигнат до определени изводи, но и без да се отегчават.    Междувременно Кирил, докато играе тенис някой ден с техен общ познат, ще поспре точно преди да бие сервиз, ще сбърчи вежди и ще каже:  - Тони, Милена имала ли е някога кон?

                                                                          неизвестен автор


И докато си спомняте подобни ситуации и от своя живот, изтеглете календара на ЛИЯ за ОКТОМВРИ от ТУК, разпечатайте го и отбележете важните за месеца дати.

Може би ще се досетите за някоя годишнина, а може и да е дошло време за смяна на маслото...


                                                                          Екипа на ЛИЯ




Тагове:   Какво,   МЪЛЧИ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. inthelight - Хареса ми много историята :)
30.10.2007 16:38
Колкото е комична, толкова е и драматична! :) Вярно е - различни сме и имаме нужда да опознаваме как мислят мъжете, за да не изпадаме често в ситуации от този вид. :) Успех желая на екипа на "Лия"!
цитирай
2. leah - Благодаря
30.10.2007 17:26
...за пожеланието inthelight :) и за коментара ти по темата.
Приятна вечер! Ива
цитирай
3. анонимен - Искрено се посмях
07.02.2008 01:11
Искрено се посмях на тази история,защото видях себеси!Мъжа ми ме попита на какво се смея,-''Ами на една статийка тука''-какво да му обяснявам.Той е много готин тип със страхотно чувство за хумор и умее да ме разсмива,но въпреки ние се смеем на различни неща!Направо сме''представителна извадка''!Много хубаво списанийце е вашето.Браво!Успех!
цитирай
4. leah - Благодаря анонимна
07.02.2008 10:27
Историята наистина е забавна, но и актуална :) Съвсем скоро, докато с приятелка обсъждахме мъжките реакции и умувахме над това "Какво всъщност си е мислил Той?", си припомнихме тази публикация и също се посмяхме :) Разтоварващо е... пък и поучително!

Приятен ден,
ива
цитирай
5. анонимен - mnenie
04.12.2008 00:15
lichi si ,che go e pisala jena(interesno mi e, avtorkata ima li palna yverenost, che edin maj razajdava tochno po tozi nachin). E, az kato maj ne sam saglasen, che neshtata stoiat tochno po tozi nachin t.e. ne vseki maj i ne vsiaka jena razsajadavat tochno taka kakto v posocheniat po-gore primer. i ako se saglasite s moiata konstatacia, bih vi popital(i majete i jenite) ima li obsht kriterii, koito da dava osnova na tova, kak triabva da razglejdame(talkyvame) reakciite na drygite ot protivopolojniat pol. i ako ima, kakav e tozi kriterii. razbira se, che sme razlichni i tova e chast ot ydovolstvieto da kontaktyvash s protivopolojniat pol. :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 523725
Постинги: 97
Коментари: 317
Гласове: 1942